Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Zalfkompres

Zalfkompres kennen we als het wondverband dat goed in combinatie met andere verbanden kan worden gebruikt. Onze zalfkompressen van Atrauman en Grassolind bevatten vetdeeltjes die met name voorkomen dat de wond gaat hechten aan het verband. Welke zalfkompressen dit zijn presenteren we graag om tot het meest geschikte zalfkompres te komen voor de te behandelen wond.

Zalfkompres | Duurzaam & huidvriendelijk ✅ | KS Medical Group | Zalfkompres, zalfkompres kopen, zalfkompres online

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Atrauman steriel zalfkompres

Atrauman steriel zalfkompres

Prijs € 4,79
€ 5,22 incl. btw

Steriel zalfkompres van Atrauman

Steriele zalfkompressen van Atraumann zijn niet alleen effectief voor het voorkomen van het plakken van de wond aan het verband, maar ook voor de genezing van de wond. Want het dunne en zachte weefsel van dit kompres voorkomt ook dat nieuwgevormd weefsel van de huid in het verband groeit. Het is raadzaam om een wond regelmatig te controleren en eventueel te reinigen in het kader van de wondgenezing. Omdat er geen zalfresten achterblijven op de wond na verwijdering van het zalfkompres, is het beoordelen van de wond en eventueel reinigen zeer eenvoudig.

Ook worden de wondranden soepel gehouden door het kompres en heeft het zalfverband een beschermende werking tegen uitdroging. Deze steriele zalfkompressen laten voldoende lucht door en is er ruimte om exsudaat weg te laten vloeien. Desalniettemin is het goed om een absorberend verband te gebruiken, zodat overtollig exsudaat kan worden opgevangen door het absorberende verband.

Tot slot bevat dit zalfkompres geen werkzame bestandsdelen. Hierdoor kunnen wonden van patiënten met een gevoelige huid ook zorgeloos behandeld worden. Tijdens de behandeling is het van belang dat Atrauman zalfkompressen na elke verbandwissel worden vervangen met een nieuw kompres.

Zalfkompres met een extra dimensie

Het is van belang dat het zalfkompres niet aan de wond gaat hechten. Dat maakt het voor de verplegend persoon makkelijker de wond te behandelen en de wond kan dan sneller genezen. Doordat dit zalfkompres van Atrauman over toegevoegd zilver beschikt, heeft deze nog een antibacteriële functie om wondinfecties te voorkomen. Gedurende de behandeling geeft het verband kleine hoeveelheden zilver af, verspreid over 7 dagen, om te voorkomen dat de gezonde cellen in het wondgebied worden gedood. Dus het zilver voorkomt daarmee de vertraging van wondgenezing wanneer deze gezonde cellen wel worden gedood. Schadelijke bacteriën worden wel gedood door het afgegeven zilver en wordt de wond via deze weg beschermd tegen infecties.

Naast deze extra dimensie van het toegevoegde zilver, beschikt ook dit zalfkompres over een dun en zacht materiaal waarmee het aanbrengen op de wond eenvoudig wordt gemaakt. De basisfunctie van zalfverband is bij dit kompres niet anders. Want Atrauman AG kompres beschikt ook over een zalfmassa die de genezing bevordert en de wond zacht houdt.

Tot slot kan het verstandig zijn om op plaatsen waar het lastig is het zalfkompres te fixeren, een additioneel (absorberend) verband te gebruiken. Zo kan het secundaire verband samen met het zalfverband op zijn plaats worden gehouden. Ook kan voor deze fixatie een gaaskompres worden gebruikt.

Zalfkompressen met neutrale zalf

Een stapje in hetzelfde assortiment, maar van een ander merk; Grassolind. Anders dan de Atrauman kompressen is het Steriele Grassolind verband gemaakt van wijdmazig katoenen weefsel en beschikt, overeenkomstig met het Steriel kompres van Atrauman, over een neutrale zalf zonder werkzame bestandsdelen. Deze neutrale zalfmassa is uitermate geschikt voor een gevoelige huid of/en overgevoeligheid voor geneesmiddelen. Daarnaast is het zalfkompres van Grassolind zeer geschikt voor gebruik bij lastig te genezen wonden.

Net als het Atrauman kompres zorgt ook de Grassolind variant voor een wond milieu dat soepel en vochtig blijft. Ook stimuleert dit verband het aanmaken van granulatieweefsel in de essentiële tweede fase wondgenezing. Daaropvolgend verloopt de verbandwisseling pijnloos en voorkomt irritatie van de wond. Hiernaast worden vervelende littekencontracturen voorkomen door het gebruik van dit steriele zalfkompres.

Tot slot is dit zalfverband zeer veelzijdig in te zetten voor de behandeling van uiteenlopende wonden zoals schaaf-, brand- en stralingswonden. Maar ook nagelextracties, phimosis operaties en dergelijke ingrepen.

Silicone zalfkompres

Kijkend naar ons assortiment in Atrauman is er nog een laatste variant; Silicone ongecoate zalfkompres. Je raadt het al, dit zalfverband beschikt over een zachte contact laag met siliconen. Deze siliconen komen goed van pas tijdens de behandeling van uiteenlopende wonden. Want dit kompres is zeer goed te vormen naar de betreffende wond en eenvoudig op maat te knippen. Omdat dit zalfkompres aan beide zijdes met siliconen is gecoat, is het kompres vastzetten met secundair verband zeer gemakkelijk.

Na enkele dagen moet dit verband wel goed gecontroleerd worden om te voorkomen dat het wondweefsel in het verband gaat groeien en de wond zicht dus hecht aan het zalfkompres. Doordat dit verband lucht en exsudaat doorlatend kan het secundaire verband het overtollige wondvocht opvangen.

Een ander uitzonderlijk kenmerk van dit zalfkompres is de dikte van slechts 0,4mm. Hierdoor kan het kompres eenvoudig worden geknipt naar de vorm van de wond en leent zich hierdoor uit om goed naar de wond vormen. Tot slot is de Atrauman Silicone ongecoate zalfkompres geschikt voor licht tot matige exsuderende wonden.