Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Schuimverband

Schuimverband is een soort bandage die het schuiven van het verband voorkomt ter bevordering van de wondgenezing.

De reguliere pleisters en verbanden kunnen de kracht van verschuivingen vaak niet aan wanneer dit regelmatig plaatsvindt. Daarom zijn schuimverbanden de oplossing voor wonden die lastig te bereiken zijn. Maar ook voor behandelingen van Decubitus is het schuimverband een veelvoorkomende oplossing.

Tenslotte kan schuimverband schadelijke effecten voorkomen op de wond door verschuivingen voor te zijn. Meer over schuimverband vind je op onze website over www.schuimverband.nl.

Schuimverband, schuimverbanden, schuimverband kopen, schuimverband online | KS Medical Group

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Permafoam Comfort steriel schuimverband

Hartmann Permafoam Comfort steriel schuimverband

Prijs € 37,25
€ 40,60 incl. btw
HydroTac Comfort steriel schuimverband

HydroTac Comfort steriel schuimverband

Prijs € 12,62
€ 13,76 incl. btw
HydroTac steriel schuimverband

HydroTac steriel schuimverband

Prijs € 30,95
€ 33,74 incl. btw
PermaFoam Classic hydrofiele polymeer schuimverband

PermaFoam Classic hydrofiele polymeer schuimverband

Prijs € 30,45
€ 33,19 incl. btw
Permafoam Classic Border zelfklevend schuimverband

Permafoam Classic Border zelfklevend schuimverband

Prijs € 44,20
€ 48,18 incl. btw

De voordelen van schuimverband

Voor wonden die matig tot sterk exsuderen, is schuimverband een uitstekend hulpmiddel ter verzorging. Meestal wordt schuimverband vervaardigd uit comformeerbaar polyurethaan en wordt dit voorzien van een ademende filmlaag op de buitenzijde. Dit filmlaagje voorkomt dat vuil en bacteriën van buitenaf de verwonding kunnen binnendringen en maakt dat het geen exsudaat kan doorlaten. Een ander voordeel ten opzichte van reguliere verbanden en pleisters is dat schuimverband beter bestand is tegen verschuivingen, waardoor de wond meer kans heeft om te vredig te genezen. Deze vorm van wondbedekking is dan ook ideaal om te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen.

Schuimverband kopen

In onze webshop kun je diverse soorten schuimverband kopen. Denk onder andere aan hydrofiel schuimverband met waterdamp doorlatende eigenschappen van PermaFoam of aan ons steriele schuimverband van HydroTac dat zacht een plooibaar is. De diverse soorten schuimverband maken onderscheid in de hoeveelheid exsudaat dat zij kunnen absorberen en in de mate waarin de verbanden in staat zijn om uit te zetten, zodat ze de contouren van de verwonding kunnen volgen zonder los te geraken. Als je meer informatie wilt over schuimverband, dan kun je terecht op onze website Schuimverband.nl. Je mag uiteraard ook contact opnemen met onze klantenservice bij eventuele vragen of voor verdere toelichting. 

Schuimverband online bestellen bij KS Medical Group

Voor wonden die wat lastiger bereikbaar zijn, kan schuimverband een prima wondverzorgingsproduct zijn. Je kunt bij ons schuimverbanden online bestellen die geschikt zijn voor de behandeling van schaafwonden en incisies, maar ook voor diabetische voetzweren, beenzweren en decubitus. Door de zachte prijzen die wij hanteren voor onze producten, willen we zorgen dat een gedegen wondzorg voor iedereen toegankelijk is. Het maakt hierbij niet uit of je wilt bestellen voor particulier gebruik of dat je wondgenezingsartikelen wilt kopen voor je bedrijf. Vergelijk onze verschillende Hartmann producten en kies de juiste optie voor de door jou beoogde toepassingen.

Schuimverband van Hartmann

Vraag jij je af welk schuimverband je kan kopen? Kijk eens op de website van KS Medical Group. Wij hebben de schuimverbanden van Hartmann in ons assortiment. Deze verbanden hebben een grove schuimstructuur en voorkomen schuiven ten gevolge van bewegingen van de patiënt. Reguliere verbanden en pleisters blijven minder goed op hun plaats zitten of raken zelfs helemaal los bij wrijving of beweging. Dit leidt ertoe dat de verwonding wordt blootgesteld aan de buitenlucht. De schuimverbanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en diktes. Ze kunnen ook op maat worden bewerkt. Zo heb je altijd een vorm of grootte die voldoet aan je wensen. Schuimkompressen kunnen eveneens preventief worden ingezet voor doorligwonden. Deze wonden kunnen ontstaan door verschuivingen en drukkracht. Schuimverbanden kunnen deze wonden voorkomen.

Schuimverbanden kopen in onze webshop

In de webshop van KS Medical Group kun je schuimverbanden kopen van Hartmann. Deze verbanden komen uit de series HydroTac en PermaFoam. De structuur van de banden is driedimensionaal en de verbanden kunnen op effectieve wijze exsulaat opnemen. Hierdoor wordt het vochtige wondmilieu behouden. Bij droge wonden wordt er door middel van de hydrogel in de HydroTac verbanden juist een vochtige omgeving voor de wond gecreëerd, zodat de epithelisering en granulatie kunnen worden versneld. De wond wordt nat gehouden en als je het verband verwisselt zal dit moeiteloos en pijnloos gaan. Ook zal er geen sprake zijn van verklevingen.

Schuimverbanden online bestellen bij KS Medical Group

Je kunt bij KS Medical Group onze schuimverbanden met elkaar vergelijken. Zo vind je het goede formaat en de juiste eigenschappen die passen bij de te behandelen wond. Hoe dikker het schuimverband is, des te groter het vermogen is om wondvocht op te nemen. Door het absorberen van het exsudaat zwelt het verband op, waardoor het zich aanpast aan de wondcontouren en niet zal loslaten. Schuimverband kan verschillende wonden behandelen. Van zweren aan benen en voeten tot kleinere schaafwonden of een wondje na een incisie. Je kunt onze schuimverbanden online bestellen en betalen met iDeal, de creditcard of PayPal. Desgewenst kun je achteraf betalen met Klarna.