Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Pulse oximeter

Pulse oximeter kopen? Dit zijn meer dan 3 redenen

Waarom een pulse oximeter kopen? Regelmatig je zuurstof meten kan preventief zijn. Denk aan bijvoorbeeld aan rokers, maar ook sporters. Voor hen is het verstandig om regelmatig een pulse oximeter te gebruiken voor het meten van zuurstof. Sporters kunnen met de resultaten uit de saturatiemeters bevindingen opdoen ten goede van de prestaties. Zuurstof wordt continu van A naar B getransporteerd in je lichaam om longproblemen en hartproblemen te voorkomen. Omdat een zuurstoftekort in de hersenen al snel kan leiden tot negatieve gevolgen zoals sterfte, is het met name voor mensen met COPD, hartfalen of dergelijke aandoeningen zeer verstandig om een pulse oximeter in de kast te hebben.

Pulse Oximeter, pulse oximeter bestellen, pulse oximeter kopen | Nu met Bluetooth connectie | KS Medical Group

Actieve filters

Wat meten saturatiemeters?

Met een saturatiemeter kun je verschillende waarden meten. Ins vind je assortiment de pulsoximeter van Rossmax. Met de Rossmax healthstyle APP kun je verschillende gegevens gemakkelijk beheren. Deze waarden zijn de bloeddruk, bloedglucos4e, SpO2, gewicht en tempratuur. Met de pulseoximeter van Rossmax detecteer je de conditie van de bloedvaten, SpO2 en de hartslag. De pulsoximeter is een hulpmiddel en voor de juiste diagnose die je altijd een huisarts te raadplegen.

Pulse oximeter voor het meten van een zuurstoftekort

Saturatiemeters, ook wel pulse oximeters genoemd, meten het percentage van de Perifere zuurstofsaturatie, oftewel SpO2. In je slagaders zit gemiddeld 97% tot 100% hemoglobine dat zuurstof gebonden is in de rode bloedcellen. Ook meet een pulse oximeter je hartslagen per minuut. Saturatiemeters kunnen deze metingen uitvoeren door het absorberen van licht. Verschillende golflengtes zoals infrarood realiseren een meting nadat het licht door je vinger is gegaan.

Echter, de saturatie van je zuurstof zegt enkel iets over de gebonden zuurstof in je bloed. Wanneer een meting resulteert in te lage waardes onder de 97, is dat vaak al in een laat stadium. Tekenen van een adequate ademhaling geven vaak al informatie over de zuurstof in het bloed buiten een meting met een pulse oximeter. Enkel een saturatie meting uitvoeren is onvoldoende om uit te gaan van een juist zuurstofgehalte in het bloed. Ook een blik op de ademhaling is essentieel.