Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Pulse oximeter

Hieronder tref je alle modellen pulse oximeters, ook wel saturatiemeters genoemd. Bovendien heeft KS Medical Group op basis van longfunctie specialisme en ervaring met zorg het assortiment van pulse oximeters samengesteld. Alles wat je nodig hebt voor correcte behandeling met een pulse oximeter en saturatiemeters voor in praktijken en thuisgebruik.

Pulse oximeter kopen? Dit meer dan 3 redenen

Regelmatig je zuurstof meten kan bijvoorbeeld voor rokers zeer preventief zijn. Maar ook voor de sportieve mensen onder ons is het verstandig om regelmatig een pulse oximeter te gebruiken voor het meten van zuurstof. Bovendien kan je met de resultaten uit de saturatiemeters bevindingen opdoen ten goede van je prestaties.

 

Zuurstof wordt continu van A naar B getransporteerd in je lichaam om longproblemen en hartproblemen te voorkomen. Omdat een zuurstoftekort in de hersenen al snel kan leiden tot negatieve gevolgen zoals sterfte is het met name voor mensen met COPD, hartfalen of dergelijke aandoeningen zeer verstandig een pulse oximeter in de kast te hebben.

 

Meer informatie over pulse oximeters, klik hier

Pulse Oximeter, pulse oximeter bestellen, pulse oximeter kopen | Nu met Bluetooth connectie | KS Medical Group

Actieve filters

Wat meten saturatiemeters?

De druk in je bloedvaten wordt de bloeddruk genoemd. Er is voldoende druk nodig om het bloed in je lichaam volledig rond te pompen. Als je bloeddruk voldoende is dat kunnen alle organen en spieren in je lichaam de juiste hoeveelheid bloed ontvangen.

Wanneer de bloeddruk te hoog is dan kunnen de bloedvaten worden beschadigd. Hiervoor kun je een pulse oximeter gebruiken om dit scenario voor te zijn.

Vind onder onze categorie “Bloeddrukmeters kopen” meer informatie over bloeddruk.

Pulse oximeter voor het meten van een zuurstoftekort

Saturatiemeters, ook wel pulse oximeters genoemd, meten het percentage van de Perifere zuurstofsaturatie, oftewel SpO2. In je slagaders zit gemiddeld 97% tot 100% hemoglobine dat zuurstof gebonden is in de rode bloedcellen. Ook meet een pulse oximeter je hartslagen per minuut. Saturatiemeters kunnen deze metingen uitvoeren door het absorberen van licht. Verschillende golflengtes zoals infrarood realiseren een meting nadat het licht door je vinger is gegaan.

Echter, de saturatie van je zuurstof zegt enkel iets over de gebonden zuurstof in je bloed. Wanneer een meting resulteert in te lage waardes onder de 97, is dat vaak al in een laat stadium. Tekenen van een adequate ademhaling geven vaak al informatie over de zuurstof in het bloed buiten een meting met een pulse oximeter. Enkel een saturatie meting uitvoeren is onvoldoende om uit te gaan van een juist zuurstofgehalte in het bloed. Ook een blik op de ademhaling is essentieel.