Totaal (excl. BTW): € 0,00
peakflowmeter-voor-smartphone
  • peakflowmeter-voor-smartphone
  • Smart Peak Flow Meter

Peakflow meter voor smartphones

€ 39,45
Exclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Peakflowmeter

Peakflowmeters meten de stroom aan lucht die uit de longen komt. De peakflow is net als bij manuele peakflowmeters, afhankelijk van de wijdte van de luchtwegen. Bij gebruik van een peakflowmeter wordt het resultaat van de peakflow beinvloed door het geslacht, de lengte van het lichaam en de leeftijd. 

Je peakflow meten met een smartphone.

Uniek, simpel en snel.

Gratis app voor android en Apple.

  • Veilig betalen met iDEAL Veilig betalen met iDEAL
  • Verzend je bestelling vanaf 2,95 Verzend je bestelling vanaf 2,95
  • Betaal pas achteraf met Klarna Betaal pas achteraf met Klarna
  • KS Medical Group 5 sterren uit 29 beoordelingen KS Medical Group 5 sterren uit 29 beoordelingen

Peakflowmeter gebruiken met je smartphone

Stap 1

Bevestig het mondstuk en gebruik de oortelefoon plug om de peakflowmeter in het poortje van je telefoon te zetten.

 

Stap 2

Download de gratis app en geef de applicatie toegang tot je microfoon, media en locatie wanneer de peakflowmeter app hiernaar vraagt.

 

Stap 3

Stop het mond stuk in je mond en achter je tanden. Sluit de lippen over het mondstuk voor optimaal gebruik van de peakflowmeter. Daaropvolgend moet er geen lucht kunnen ontsnappen langs de lippen. Houd slechts de telefoon vast tijdens de meting zonder de peakflowmeter aan te raken met de handen.

 

Stap 4

Zorg ervoor dat de peakflowmeter wordt gebruikt in een goed verlicht gebied. Het apparaat heeft licht nodig van een lamp of van de zon om de peakflow resultaten te tonen.

 

Stap 5

Sta rechtop of zit recht tijdens de peakflow meting. Probeer tijdens elke meting exact dezelfde situatie na te bootsen om de meest precieze resultaten te genereren. Druk op de start button op het scherm van je smartphone en zorg dat alleen de smartphone wordt vastgehouden. Tot slot de lippen sluiten om het mondstuk, achter de tanden.

 

Stap 6

Voordat je blaast in de peakflowmeter, haal diep adem totdat je niet meer kunt. Houd de adem even in terwijl je het mondstuk achter je tanden plaats en de lippen eromheen sluit. Zorg ervoor dat je tong niet in de buurt van het gat komt.

 

Blaas zo hard als mogelijk is uit in het gat van de peakflowmeter. De eerste seconde van de test is het belangrijkst, hieruit kan de peakflowmeter het meeste halen voor de resultaten.

 

Het resultaat wordt weergegeven op het scherm van de peakflowmeter app op je smartphone. De waarde van je peakflow zie je daar staan. Nadat de meting heeft plaatsgevonden zal de app vragen of je even wilt wachten totdat het mechanisme in de peakflowmeter gestopt is met draaien.

Je kunt weer blazen in de peakflowmeter wanneer de app dit aangeeft. Het is belangrijk om driemaal de peakflow test uit te voeren. De applicatie zal alleen de hoogste metingen bewaren van de drie keren dat je deze hebt uitgevoerd. Dat is dan de meest betrouwbare meting. 

Peakflowmeter waarden

400109
5 Items