Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Neusklemmen

Hieronder treft u alle wegwerp oftewel disposable modellen neusklemmen bij KS Medical Group van Vitalograph. Voor effectief, snel en hygiënisch gebruik van vele longfunctie meters zoals spirometers, COPD screeners en Peakflowmeters. Als u niet uw gewenste neusklem kunt vinden neem dan contact op voor verdere mogelijkheden.

Naast neusklemmen biedt KS Medical Group ook een ruim aanbod aan (disposable) mondstukken voor longfunctie apparatuur.

Neusklem voor spirometrie

Neusklemmen zijn er voor zwemmers, maar ook voor de spirometrie. Dit is een onderzoek methode naar longaandoeningen. De lucht die uit de longen geademd worden door een mondstuk wordt bevorderd door de neusklem.

De klemmende functie van neusklemmen zorgen ervoor dat er nagenoeg geen lucht ontsnapt en het mondstuk dus optimaal gebruikt wordt. Hiervoor gebruikt de onderzoeker of arts een spirometer.

Neusklemmen, neusklemmen spirometer, neusklemmen kopen | KS Medical Group | Neusklem kopen

Actieve filters

Neusklemmen voor spirometer

Bij spirometrie testen gebruik je ook neusklemmen. Met dit onderzoek kijken we naar longaandoeningen. De lucht die wordt uitgeblazen door een mondstuk wordt door de neusklem bevordert. Neusklemmen hebben een klemmende functie die ervoor zorgen dat er nagenoeg geen lucht kan ontsnappen en dat het mondstuk optimaal gebruikt kan worden.

De spirometrie test met neusklemmen

Voor het ondergaan van een spirometer test krijgt de persoon een zachte neusklem. Dit kan bijvoorbeeld een neusklem zijn met foam die de persoon op de neus geklemd krijgt. Hierdoor kan de patiënt niet meer door zijn of haar neus ademen, wat bevorderlijk is voor de meting. Het is tijdens het uitvoeren van deze test belangrijk om zo diep mogelijk in te ademen via de mond en wanneer de longen hun maximale capaciteit hebben bereikt adem je weer uit in de spirometer.

Neusklem met foam of met plastic

Het is prettig om tijdens het uitvoeren van de test met een spirometer, neusklemmen op te hebben die comfort bieden. Een neusklem met een foampad is zachter dan een neusklem van plastic. Beide soorten neusklemmen zijn wegwerp artikelen, die vaak eenmalig gebruikt worden. Bij KS Medical Group kun je verschillende neusklemmen aanschaffen. Zo maak je een keuze die het beste bij je past. Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op en wij staan je graag ter woord.