Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Massage olie

Massageolie is een onmisbaar product tijdens een massage behandeling. Want massageolie van OXD verzorgt een comfortabele massage door het reduceren van de wrijving op de huid. Daarom wordt dit massage product ook gebruikt als duurzaam en hydraterend glijmiddel om wrijving te voorkomen. Massage oliën van goede kwaliteit worden niet te snel opgenomen door de huid. Maar juist geleidelijk aan, waardoor zowel masseur als cliënt, tijdens en na de behandeling geen negatieve ervaring heeft met de olie. Olie kan bijvoorbeeld continu moeten worden bij gepakt wanneer het te snel opgenomen wordt of opdroogt. Ook kan het voor de cliënt vervelend zijn als de olie niet snel genoeg wordt opgenomen.

Actieve filters

OXD massage olie Neutraal 1000ml

OXD massage olie Neutraal 1000ml

Prijs € 15,00
€ 15,00 incl. btw
OXD massage olie neutraal 5000ml

OXD massage olie Neutraal 5000ml

Prijs € 54,50
€ 54,50 incl. btw
OXD massage olie Lemon 1000ml

OXD massage olie Lemon 1000ml

Prijs € 17,95
€ 17,95 incl. btw
OXD massage olie Lemon 5000ml

OXD massage olie Lemon 5000ml

Prijs € 67,50
€ 67,50 incl. btw
OXD massage olie Sweet Almond 1000ml

OXD massage olie Sweet Almond 1000ml

Prijs € 15,50
€ 15,50 incl. btw
OXD massage olie Sweet Almond 5000ml

OXD massage olie Sweet Almond 5000ml

Prijs € 65,00
€ 65,00 incl. btw
OXD massage olie Avocado 1000ml

OXD massage olie Avocado 1000ml

Prijs € 17,00
€ 17,00 incl. btw
OXD massage olie Avocado 5000ml

OXD massage olie Avocado 5000ml

Prijs € 67,50
€ 67,50 incl. btw
OXD massage olie Arnica 1000ml

OXD massage olie Arnica 1000ml

Prijs € 20,00
€ 20,00 incl. btw
OXD massage olie Arnica 5000ml

OXD massage olie Arnica 5000ml

Prijs € 85,00
€ 85,00 incl. btw
Chemodol Massage Olie 500ml

Chemodol Massage Olie 500ml

Prijs € 10,95
€ 10,95 incl. btw

Belangen van massageolie

Het vettige gevoel dat cliënten ervaren met andere massageolie is heel onprettig voor zowel de cliënt als de masseur. Daarnaast is het goed wanneer de olie de huid kan hydrateren en regenereren. Maar restanten van olie, die een vettige laag achterlaten, moet worden voorkomen. Daarom is de massageolie van OXD geschikt voor cliënt en masseur.

Een uitdaging van elke massageolie is de juiste balans tussen glijden over de huid en het doen wegglijden. De massage moet immers wel goed kunnen worden uitgevoerd met een juiste gladheid van de olie. Ook is het plakken of blijven kleven van olie en een onaangename geur niet prettig. Daarvoor heeft OXD verschillende massageolies voor een prettige geur. Bovendien is er bij gebruik geen sprake van kleverigheid.

Massageolie kopen kan bij KS Medical Group in de geuren: Citroen, Avocado, Arnica, Sweet Almond en natuurlijk de neutrale massageolie. Elke geur heeft haar unieke eigenschappen. Zo heeft de frisse citroengeur een positief effect op de luchtwegen en kan de citroengeur pijn in de keel verlichten. Ook zorgt citroen voor de huid als een huidreiniger. Omdat citroen het vetgehalte van de huid in balans brengt en giftige stoffen verwijderd. Daarnaast beschikt de Avocado variant over Vitamine E wat de huid een zacht effect geeft.

Massageolie fysiotherapie

Massageolie wordt ook vaak gebruikt door fysiotherapeuten en sportmasseurs. Omdat de focus wordt gelegd op het verzorgen van het lichaam kan de olie een essentiële bijdrage leveren aan herstel van blessures of pijn. Massages dragen bij aan het verhelpen van overbelasting of stijve spieren en zorgt een massage voor ontspanning. Maar de massageolie van OXD voor fysiotherapie, ontspanning en (sport)verzorging doet er nog een schepje bovenop door haar eigen functionaliteiten. Want bij het gebruik van massageolie, tijdens een fysiotherapiebehandeling of sportmassage, zorg je direct voor hydratatie en voeding voor de huid. Hierbij voorkomt de olie dat er een plakkerig gevoel ontstaat en trekt deze ook snel in.

Massageolie of lotion

Er bestaat niet een “beste massageolie”. Want dat is voor elk type huid weer anders. Bovendien is de doelstelling, waarvoor de massage olie moet worden gebruikt, bepalend voor de behandeling. Want ook de masseur, net als de cliënt, heeft een huid om rekening mee te houden.

Het verschil tussen een massage olie of een massage lotion is dat lotion naast het grootste ingrediënt “olie” ook emulgatoren en water bevat. Hierdoor is de lotion variant voor massages vaak van een wat dikkere substantie. Maar wanneer cliënten meer lichaamshaar hebben dan een ander, kan de lotion juist voor een prettigere massage zorgen. Bovendien is een lotion niet plakkerig en daarom eenvoudig te verwijderen. Ook is een lotion minder glad tijdens het masseren en voorkom je daarmee het “wegglijden”. Tot slot kan een massage lotion prettiger werken tijdens “deep tissue” massages dan massage olie.