Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Hydrocolloid verband

Hydrolloid verband bevordert de vorming van nieuw weefsel door de activiteiten van fibroblasten te stimuleren. Deze verzorgen de producten van vezels voor de huid waaronder elastine vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat het bindweefsel weer terugkeert naar de oorspronkelijke vorm van het weefsel.

Hydrocollid verbanden met extra absorptievermogen

Omdat er grote of kleine wonden kunnen zijn die flink exsuderen, heeft het verband van Hydrocoll een extra hoog absorptievermogen om het exsudaat op te vangen ter bevordering van de genezing van de wond. Dit exsudaat wordt vervolgens goed vastgehouden in het verband wat bijdraagt aan een wond die wat langzamer is in het verloop van de genezing.

Hydrocollid verband van Hydrocoll is zelfklevend en beschikt over semipermeabele polyurethaanfilm die voorkomt dat bacteriën en vocht binnendringen in het wondmilieu.

Hydrocollid gel

Wanneer het exsudaat van de wond toeneemt, blijft het absorberende verband van Hydrocoll zijn absorberende werk uitvoeren. Wanneer de verhoging circa. een centimeter boven de rand van het verband uitkomt is het verband verzadigd en toe aan vervanging.

De hydrocollid gel vormt een laag aan de onderkant van de pleister waardoor het verband niet plakt tijdens de genezing of de vervanging. Zo voorkomt deze gellaag pijn bij de verwijdering van het verband.

Hydrocollid verband tijdens douchen of baden

Tijdens het douchen of baden kan het verband goed blijven zitten en hoeft dus niet verwijderd te worden. Hydrocoll verband laat geen uv- a of b straling door. Bovendien zijn er verschillende pleisters te gebruiken voor de verschillende statussen van de wond. Het verband van Hydrocoll Thin is een wat dunner verband met minder absorptievermogen, maar uiterst geschikt voor de epithelisatiefase.

Hydrocolloid verband, hydrocolloïde verband, hydrocolloïd verband kopen | Verbanden & Pleisters | KS Medical Group

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Hydrocoll zelfklevend hydrocolloïd verband

Hydrocoll Zelfklevend Hydrocolloïdverband

Prijs € 18,95
€ 20,66 incl. btw
Hydrocoll zelfklevend hydrocolloïd verband

Hydrocoll Thin zelfklevend steriel Hydrocolloïdverband

Prijs € 34,85
€ 37,99 incl. btw
Dermaplast EFFECT patch koortslip

Dermaplast EFFECT patch koortslip

Prijs € 7,65
€ 8,34 incl. btw

Hydrocolloid pleister

Hydrocolloid pleisters in ons assortiment zijn er onder andere voor de bescherming en behandeling van koortsblaasjes. Een gemakkelijke hydrocolloid pleister voor de lippen, bij bijvoorbeeld een koortslip, is niet snel gevonden. Maar deze pleister is er om de lippen goed te behandelen en heeft een uitstekende werking voor vochtige wondheling.

Ben je op zoek naar een pleister voor een koortslip die niet zo opvalt? De hydrocolloid pleister is een koortslip pleister die niet opvalt door haar transparante kleur. Bovendien heeft deze pleister een ergonomische vorm, waardoor deze zich vormt naar de lip toe.

In een verpakking zitten zestien hydrocolloid pleisters.

Toepassing

Voor de vochtige behandeling van klinisch niet-geïnfecteerde, licht tot matig exsuderende wonden, in het bijzonder voor wonden met slechte genezingstendens en langzame opbouw van granulatieweefsel, bijvoorbeeld ulcus cruris, decubitus, tweedegraads brandwonden; Hydrocoll sacral wordt gebruikt voor behandeling van decubitus op de stuit en Hydrocoll concave voor de hiel of de elleboog.

Hydrocolloid verband en hydrocolloid pleisters

Een hydrocolloid verband wordt volledig over een wond heen geplakt, zodat er geen zuurstof bij de verwonding kan komen. Hierdoor kunnen aërobe bacteriën niet overleven. Waar hydrocolloid ook voor zorgt is dat de belangrijkste bindweefselcellen worden gestimuleerd, zodat er nieuw weefsel kan worden gevormd. Wanneer verwondingen een grotere hoeveelheid exsudaat afscheiden, is het raadzaam om te kiezen voor een hydrocolloid verband met een extra absorptievermogen. De kern van het verband houdt het wondvocht vast, waardoor genezing van de wond voorspoediger kan verlopen. Je kunt hydrocolloid pleisters ook inzetten voor de behandeling van een koortslip. De pleisters zullen door ontwerp goed blijven zitten bij bewegingen van het gezicht, bijvoorbeeld tijdens het spreken. Dankzij de transparante kleur zal het niet opvallen wanneer je een hydrocolloid pleister draagt.

Hydrocolloid verband kopen bij KS Medical Group

Het hydrocolloid verband van Hydrocoll is een zelfklevend verband dat voorzien is van een laagje polyurethaanfolie, zodat dit waterdicht is en bacteriën van buitenaf weert. Dankzij de waterdichtheid hoeft het hydrocolloid verband niet te worden verwijderd wanneer je gaat baden. Ook zal het keurig op zijn plek blijven zitten tijdens het douchen. UV-straling wordt door het verband ook tegengehouden. Voor de verschillende stadia van het genezingsproces zijn er diverse verbanden. Waar onze reguliere Hydrocoll verbanden geschikt zijn voor wonden die exsuderen, biedt Hydrocoll Thin, met een gering vermogen tot absorptie, een passende oplossing in de epithelisatiefase, waarin de nieuwe huidcellen worden gevormd. Je kunt beide soorten hydrocolloid verband kopen bij KS Medical Group.

Bestel hydrocolloid verband online

Hydrocolloid zal worden omgezet in een gel op het moment dat het wondvocht opneemt. Deze gel zorgt voor een gunstig milieu voor de wond, zodat het genezen ervan rustig kan verlopen. Hydrocolloid verband is eenvoudig in gebruik en kan doorgaans enkele dagen blijven zitten, al is dit wel afhankelijk van de mate van exsudatie. Wanneer het verband verzadigd is, zal er vocht onder de randen van het verband vandaan komen. In dit geval is het tijd om het verband te vervangen. Door de vochtige gellaag onder het verband, zal dit niet aan de wond vast blijven kleven. Je kunt het verband hierdoor pijnvrij verwijderen. Je kunt de verschillende soorten hydrocolloid verband online bestellen in de webshop van KS Medical Group. Dit geldt ook voor de hydrocolloid koortslippleisters.