Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Hechtpleisters

Waar het synoniem luidt als medische tape, zorgen hechtpleisters voor het goed doen hechten van kleine wondjes. Bovendien vervult de hechtpleister een belangrijke rol in de behandeling van verschillende acute verwondingen.

Hechtpleisters strips

Om kleine wonden secuur en atraumatisch te behandelen kunnen hechtpleister strips gebruikt worden van Omnistrip.

Tevens zijn deze wondhechtstrips van huidkleurig materiaal voorzien met afgeronde hoeken. Ook beschikt deze hechtpleister over het materiaal dat de spanning vermindert voor zowel de pleister als de wond en is deze extreem goed lucht- en waterdoorlatend. Desalniettemin hecht de strip veilig en pijnloos zonder resten achter te laten bij het verwijderen van de hechtpleisters strip.

Hechtpleister, hechtpleisters, hechtpleisters kopen | Hechtpleister strips | KS Medical Group

Actieve filters

Omnistrip wondhechtstrips

Omnistrip Wondhechtstrips / Zwaluwstaartjes

Prijs € 18,95
€ 20,66 incl. btw

Hechtpleisters aanbrengen

Voordat je in aanraking komt met de wond is het belangrijk om handschoenen te dragen alvorens het aanbrengen van hechtpleisters. Bovendien moet de wond droog zijn en rondom de wond een schoon en droog oppervlak. Bij vochtige randen en/of bloed dat uit de wond komt, kan de hechtpleister niet zijn eigenschappen gebruiken om de wond goed te hechten.

Bij het aanbrengen van de hechtstrip dient de helft van de hechtstrip aan een kant van de wond geplakt te worden en de andere kant op dezelfde wijze. Belangrijk is dat de wondranden bij elkaar worden gehouden zodat de strips de hechting kunnen starten. Vervolgens kunnen er meerder strips op de wond worden geplakt en dat op dezelfde manier als de eerste strip met een ruimte van enkele millimeters tussen elke hechtpleister strip.


De hechtstrips moeten droog blijven anders vallen zij er te snel af. Hechtpleisters vallen vanzelf van de wond. 

Hoelang hechtpleisters laten zitten 

Wanneer wonden gehecht of geplakt zijn met de hechtpleister dan is het essentieel om de wond gedurende een halve dag droog te houden. Maar wanneer de wond in een ziekenhuis is behandeld met hechtpleisters dan is het belangrijk circa. 24 uur te wachten op complete droging.

Hechtpleisters verwijderen  

Hechtpleisters voorkomen geen littekens, maar zorgen wel voor een goede hechting van de wond. Hoe het litteken zich ontwikkelt verschilt per individu. De huid heeft bij ieder persoon weer andere eigenschappen die elk anders reageren op hechtpleisters. Daarom is het van belang hechtpleisters goed te laten drogen, evenals de wond, zodat deze nauwekeurig kunnen worden verwijderd. 

Zwaluwstaartje hechtpleister

De welbekende hechtpleister wordt ook wel eens zwaluwstaartje genoemd. Deze hechtpleisters kunnen zelf geknipt worden. Echter, het is belangrijk wanneer zelf de hechtpleister zwaluwstaartje wordt aangebracht, dat de randen goed tegen elkaar blijven en de pleister strak over de wond wordt getrokken.

Hechtpleisters voor de behandeling van oppervlakkige wonden

Hechtpleisters kunnen worden gebruikt om oppervlakkige scheurwonden en snijwonden te behandelen. De hechtpleister zal de wondranden van de verwonding bijeenbrengen, waardoor de wond weer kan dichten. Hechtpleisters zijn vooral geschikt voor wondjes met scherpe randen. Hechtpleisters kunnen voldoende mee rekken bij een eventuele zwelling en bevorderen een mooie genezing van de wond, zonder een extra litteken achter te laten in de huid. Omdat je te maken hebt met een open wond die je door middel van de pleister dicht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vuil in de wond terechtkomt. Draag daarom altijd handschoenen bij het aanbrengen van een hechtpleister. Maak ook de wond goed schoon en verwijder eventueel aanwezig bloed of ander vocht, zodat de pleister goed kan hechten aan de huid.

Hechtpleisters kopen

In de webwinkel van KS Medical Group kun je hechtpleisters kopen van OmniStrip. Deze hechtstrip is verkrijgbaar in de maten 6x38 mm tot 25x127 mm, zodat je zeer kleine tot kleine chirurgische incisies en snijwonden kun dichten. Neem, wanneer er sprake is van een grote of diepe snijwond, contact op met een arts en vermijd in dit geval het gebruik van hechtpleisters. Hechtpleisters kunnen namelijk nooit als vervanging dienen voor het laten hechten van een grotere verwonding door medisch personeel. Een variant op de gewone hechtpleister is het zwaluwstaartje. De zwaluwstaartpleister kenmerkt zich door het smallere middenstuk. Om infecties te voorkomen, wordt ten strengste afgeraden om hechtpleisters te gebruiken.

Hechtpleisters online bestellen

Heb je hechtstrips nodig of lijkt het je verstandig om je EHBO-koffer aan te vullen met wat zwaluwstaartpleisters, puur voor het geval dat? Dan kun je bij ons hechtpleisters online bestellen. Je kunt je order afrekenen middels diverse betaalmethoden. Betaalmethoden zoals iDeal, PayPal en de creditcard worden alle geaccepteerd op onze website. Laat pleisters en andere wondverzorgingsartikelen voor slechts €2,95 bij je thuisbezorgen of profiteer van een kosteloze verzending door een bestelling met een waarde van €99,- of hoger.