Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Gaaskompres

Gaaskompres nodig voor de verzorging of afdekking van een wond? Gaasverbanden kan je gebruiken voor de juiste fixatie met zowel elastische als niet-elastische kompressen. Op deze pagina lichten we vier gaaskompressen uit die voor jou een oplossing kunnen bieden.

Actieve filters

Medicomp 4 laags kompres niet-steriel

Hartmann Medicomp 4 laags kompres niet-steriel

Prijs € 2,25
€ 2,45 incl. btw
Steriel 4 laags kompres Medicomp

Hartmann Medicomp MDR steriel 4 laags kompres

Prijs € 5,50
€ 6,00 incl. btw
Hartmann Medicomp drain...

Hartmann Medicomp drain non-woven kompres met Y-split

Prijs € 12,35
€ 13,46 incl. btw
Medicomp Extra - steriel

Hartmann Medicomp Extra Kompres - Steriel

Prijs € 3,15
€ 3,43 incl. btw
Hartmann Medicomp Extra Kompres - Niet Steriel

Hartmann Medicomp Extra Kompres - Niet Steriel

Prijs € 2,35
€ 2,56 incl. btw

Voordelige gaaszwachtel van Peha

Wij noemen dit ook wel het universele en traditionele gaaskompres. Ze is vier meter lang en gemaakt van niet-elastisch weefsel, bestaande uit 60% viscose en 40% katoen. Dit verband is geschikt voor het bedekken van wonden, fixeren of als polstermateriaal. Ook wordt dit gaasverband gebruikt als kompres bij eerste hulp. Daarom is het gaaskompres van Peha ook vaak aanwezig in EHBO trommels.

Gaaskompres zonder plooivorming

Naar gebruik kunnen sommige kompressen nog wel eens plooien vormen. De zinklijmzwachtel van Varolast is een verband dat niet plooit en zeer rekbaar is in haar lengte. Want de elasticiteit is gemeten tot wel 65%! Ook is dit kompres zeer vriendelijk voor de huid en droogt snel.

Het weefsel van dit kompres heeft een fijne structuur en samen met de buigzaamheid van de zinkpasta kan elke omzwachteling uitgevoerd worden met de benodigde druk. Doordat de druk gelijkmatig wordt verdeeld is dit gaasverband geschikt voor een langdurige vervolgbehandeling van trombose. Maar dit compressie verband kan ook gebruikt worden als nazorg voor fracturen en voor ondersteuning in bepaalde houdingen. Samenvattend beschikt dit gaaskompres over alle eigenschappen voor een succesvolle compressietherapie.

Gaaskompressen van puur katoen

Een gaaskompres heeft zoals de eerdergenoemde varianten vaak een mix van materiaalsoorten of stoffen. Daarentegen is dit gaaskompres van puur katoen en is daardoor ook geschikt voor het tamponeren van kleine wonden. Door de veilige verpakking kan de opgerolde zwachtel direct aangebracht worden op steriele wijze. Tot slot kan dit 24-draads verband, met dank aan het absorptie vermogen, gebruikt worden in combinatie met vloeistoffen.

Elastische gaaszwachtel

Ook dit gaaskompres beschikt net als het verband van puur katoen over zelfkanten. Hierbij zijn de randen van nature gevormd door de stof zelf. Daarnaast is dit gaaszwachtel licht elastisch. Daarom is dit gaaskompres de oplossing wanneer het lastig of problematisch kan zijn om een zwachtel aan te leggen die niet of minder elastisch is.

In dit compressie verband bevinden zich getwiste kettingdraden die zorgen voor een rekbaarheid van wel 65%. Hierdoor zal elke omzwachteling onverschuifbaar over de eerder aangebrachte laag sluiten en door de elasticiteit wordt de betreffende plek niet belemmerd in haar bewegingen. Ook de bloedsomloop profiteert van dit comfortabele, noch sterke kompres.

Desalniettemin is deze Peha-last zeer huidvriendelijk door het 100% katoenen materiaal. En is dit gaasverband sterk absorberend bij vochtige omstandigheden en gebruik van vloeistoffen.

Zoek je naar een gaaskompres steriel? Dan is ook dit elastische Peha-last zwachtel zeer geschikt.

Absorberend en luchtdoorlatend gaaskompres

Medicomp gaasverbanden zijn geschikt als alternatief voor klassieke verbandgaasjes. Zowel in ziekenhuizen als poliklinieken worden deze gaaskompressen van Medicomp vaak gebruikt. De wondbedekking van deze steriele gaasjes gaan gepaard met een sterke absorptie en luchtdoorlatend gaaskompres. Want in gebruik wordt, bij de aanwezigheid van druk, het geabsorbeerde desinfectans eenvoudig afgegeven aan de huid.

Bovendien is dit kompres zacht voor de wond en vriendelijk voor de huid door de afwezigheid van bindmiddelen en optische bleekmiddelen. Hiernaast kan dit ook een steriel gaaskompres worden genoemd omdat de dispenser van de verpakking beschermt tegen ander compressie materiaal. Ditzelfde verband is ook ongeseald en niet-steriel verkrijgbaar als “Niet-steriel gaaskompres van Medicomp”.

Een test toont aan dat 1,7 keer zoveel vloeistof kan worden geabsorbeerd door dit 4-laagse gaaskompres dan een 8 maal gevouwen 17-draads ES-gaasverband!