Totaal (excl. BTW): € 0,00

Eilandpleister

Eilandpleister is een grotere variant van de pleisters die we op kleine wondjes doen. Maar voor de behandeling van grote wonden is een extra groot wondkussen belangrijk tijdens de behandeling en genezing van de wond. Hierdoor blijft de betreffende plek beschermd en door het absorberende wondkussen is eventueel exsudaat van de wond goed op te vangen.

Bovendien kleven de pleisters niet. De wond blijft goed beschermd vanaf de buitenkant van de eilandpleister en de niet klevende binnenkant. Een grote wond scheuren, door eilandpleisters die kunnen kleven aan de wond, is desastreus voor de genezing.

Eilandpleisters met transparant folie

Eilandpleister van Hydrofilm is een pleister met transparant folie en een zelfhechtend wondkussen, die niet aan de wond plakt. Ook is deze eilandpleister is vriendelijk voor huid en wond. En de transparante folie maakt het mogelijk om buitenkant van de wond goed te kunnen inspecteren.

De randen van de eilandpleister zijn afgerond. Zodat bij het schuiven over de pleister of het bewegen van de betreffende plek, hoekjes niet los kunnen laten. Ook zitten de eilandpleisters goed op de huid rondom de wond, voor een veilig wondmilieu.

Het kleefmateriaal op de huid is hypoallergeen, wat deze eilandpleister een hypoallergene pleister maakt. Het absorptiekussen is gemaakt van viscosevezels en bevat geen colofonium. Colofonium bestaat uit een mengsel van harsen en kan allergische reacties of eczeem veroorzaken, maar bij deze eilandpleister is er geen colofonium.

Deze eilandpleister is in 7 verschillende maten verkrijgbaar.

Eilandpleister, eilandpleisters, eilandpleister kopen | Voor grote wonden ✅ | KS Medical Group

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Eilandpleister met zacht en ademend materiaal

De Cosmopor eilandpleisters zijn pleisters die kenmerkend zijn aan hun hoge draagcomfort en het zachte en lucht doorlatende materiaal. Cosmopor maakt gebruik van synthetische lijm, zonder colofonium, om het verband op de juiste plaats te houden. Ook de eilandpleister van Cosmopor beschikt over afgeronde hoeken die voorkomen dat de pleister gaat krullen en loslaten.

Net als bij de eilandpleisters van Hydrofilm is hier het wondkussen ook gemaakt van viscose en heeft daardoor een vriendelijk en zacht wondkussen.