Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Eilandpleister

Eilandpleister is een grotere variant van de pleisters die we op kleine wondjes doen. Maar voor de behandeling van grote wonden is een extra groot wondkussen belangrijk tijdens de behandeling en genezing van de wond. Hierdoor blijft de betreffende plek beschermd en door het absorberende wondkussen is eventueel exsudaat van de wond goed op te vangen.

Bovendien kleven de pleisters niet. De wond blijft goed beschermd vanaf de buitenkant van de eilandpleister en de niet klevende binnenkant. Een grote wond scheuren, door eilandpleisters die kunnen kleven aan de wond, is desastreus voor de genezing.

Eilandpleisters met transparant folie

Eilandpleister van Hydrofilm is een pleister met transparant folie en een zelfhechtend wondkussen, die niet aan de wond plakt. Ook is deze eilandpleister is vriendelijk voor huid en wond. En de transparante folie maakt het mogelijk om buitenkant van de wond goed te kunnen inspecteren.

De randen van de eilandpleister zijn afgerond. Zodat bij het schuiven over de pleister of het bewegen van de betreffende plek, hoekjes niet los kunnen laten. Ook zitten de eilandpleisters goed op de huid rondom de wond, voor een veilig wondmilieu.

Het kleefmateriaal op de huid is hypoallergeen, wat deze eilandpleister een hypoallergene pleister maakt. Het absorptiekussen is gemaakt van viscosevezels en bevat geen colofonium. Colofonium bestaat uit een mengsel van harsen en kan allergische reacties of eczeem veroorzaken, maar bij deze eilandpleister is er geen colofonium.

Deze eilandpleister is in 7 verschillende maten verkrijgbaar.

Eilandpleister, eilandpleisters, eilandpleister kopen, eilandpleisters maten| Voor grote wonden ✅ | KS Medical Group

Actieve filters

Hydrofilm Plus zelfhechtende transparante folieverband

Hartmann Hydrofilm Plus Wondfolie(Zelfklevend, Transparant)

Prijs € 11,90
€ 12,97 incl. btw
Cosmopor E zelfhechtend wondverband

Cosmopor E Zelfhechtend Wondverband

Prijs € 3,15
€ 3,43 incl. btw
Cosmopor Steriel Zelfhechtend wondverband

Cosmopor Steriel Zelfhechtend wondverband

Prijs € 7,75
€ 8,45 incl. btw

Eilandpleister met zacht en ademend materiaal

De Cosmopor eilandpleisters zijn pleisters die kenmerkend zijn aan hun hoge draagcomfort en het zachte en lucht doorlatende materiaal. Cosmopor maakt gebruik van synthetische lijm, zonder colofonium, om het verband op de juiste plaats te houden. Ook de eilandpleister van Cosmopor beschikt over afgeronde hoeken die voorkomen dat de pleister gaat krullen en loslaten.

Net als bij de eilandpleisters van Hydrofilm is hier het wondkussen ook gemaakt van viscose en heeft daardoor een vriendelijk en zacht wondkussen.

Eilandpleisters en hun toepassingen

Een eilandpleister is een grotere, steriele pleister die een wond bescherming biedt tegen vuil, bacteriën en vocht. Dit type pleister wordt doorgaans gebruikt bij grotere wondsoorten, zoals wonden die het gevolg zijn van een operatie en wonden die gehecht zijn. Ook voor minder ernstig letsel als schaaf- en snijwonden kan de eilandpleister uitkomst bieden. Het extra grote wondkussen dat dit type pleister heeft ten opzichte van reguliere pleisters, maakt dat er een sterke absorptie van exsudaat kan plaatsvinden en dat de verwonding tegelijkertijd wordt beschermd tegen de contaminatie van invloeden van buitenaf. De Cosmopor E zelfklevende eilandpleisters zijn beschikbaar in zowel de steriele als de niet-steriele variant.

Eilandpleisters kopen bij KS Medical Group

Of je nu te maken hebt met een postoperatieve wond of met een lichtere verwonding, je kunt voor beide situaties eilandpleisters kopen bij KS Medical Group. Onze eilandpleisters zijn dankzij hun hypoallergene kleeflaag huidvriendelijk te noemen. Het zachte non-woven wondverband in de pleisters zorgt voor een groot draagcomfort en heeft een sterk vochtopnemende werking, waardoor eventueel wondvocht dat vrijkomt bij de genezing van de verwonding kan worden opgevangen. Colofonium komt voor in sommige pleistersoorten. Dit mengsel van diverse harsen dat nog wel eens een allergische reactie veroorzaakt, is bij de vervaardiging van onze Hydrofilm eilandpleisters achterwege gelaten. Deze pleisters zijn dan ook hypoallergeen.

Vind onze eilandpleisters online

Je kunt de verschillende eilandpleisters online vergelijken. Ontdek de verschillende maten en verpakkingsinhouden en kies de variant die het best aansluit bij de wondzorg die jij wilt verrichten. Of het nu gaat om een behandeling na een verrichte operatie of om het behandelen van een kleine wond bij een patiënt met een gevoelige huid, de kans is groot dat je in ons assortiment vindt wat je nodig hebt. Als je vragen hebt over de diverse toepassingen of als je wilt weten of de eilandpleisters een oplossing kunnen bieden bij een specifiek type verwonding, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.