Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Drukverband

Van lichte drukverbanden tot krachtig drukverband met een rekbaarheid van wel 180%. De zwachtels hebben een duurzame rek en kunnen de druk op de betreffende plek goed verdelen. Bovendien zijn onze drukverbanden goed aan te passen in model nadat deze is aangebracht. Desalniettemin kenmerkt ons assortiment in drukverband zich in luchtdoorlatendheid, huidvriendelijk, slijtvast en prettige huidskleur variaties.

Compressietherapie met drukverbanden

Compressietherapie is het aanbrengen van tegendruk in het oedeemgebied door middel van zwachtelen of het dragen van een niet-elastisch verband. Door de aangebrachte externe druk neemt de spanning in de weefsels toe. Daardoor neemt de vochtuittreding uit die weefsels af en de opname van lymfe door de lymfecapillairen toe.

Ook worden de weefsels dichter bij elkaar gebracht waardoor de oppervlakkige en diepere lymfestelsels dichter bij elkaar komen te liggen. Dit verbetert de functie van het lymfestelsel in het oedeemgebied.

Drukverband, drukverbanden, drukverband kopen, drukverband online | Duurzaam & Huidvriendelijk ✅ | KS Medical Group

Er zijn 10 producten.

Item 1-9 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters

Drukverband ook met meer vochtigheid

Onze zinklijmzwachtel is een rekbaar verband zowel in lengte als in breedte. Dit drukverband is een variant met extra vochtigheid zonder plooivorming, huidvriendelijk materiaal en compressie. Tot slot droogt dit zinklijm drukverband snel.

Spelregels bij drukverband

Drukverbanden mag je nooit te strak aanleggen. Het bloed kan op de betreffende plek niet of niet meer goed doorstromen waardoor een stuwing kan ontstaan. Deze stuwing kan je herkennen aan het verschil van kleur met een lichaamsdeel dat niet behandeld is met drukverband. Wanneer een drukbandage al helemaal omgewikkeld zit op de betreffende plek, kan je deze bij te strak leggen eraf halen. Door de duurzame rek kan je zorgeloos opnieuw het drukverband juist aanbrengen zonder te veel druk uit te oefenen op hetgeen dat behandeld wordt.

De uiteenlopende toepassingen van drukverband

Een drukverband kan worden aangelegd om verschillende doelen te bereiken. Een mogelijk doel is het beperken van de bewegingen van een geblesseerd lichaamsdeel, om zo verdere schade te voorkomen en het herstel te bespoedigen. Ook kun je drukverband gebruiken om bloedingen te stoppen en om de veneuze circulatie te ondersteunen. Het behalen van de laatstgenoemde doelstelling kan vooral bij mensen die last hebben van lymfoedeem in de armen of mensen die te maken hebben met vochtophopingen in de benen zeer nuttig zijn. Drukverbanden kunnen eveneens worden gebruikt op blessures te voorkomen en om spalken vast te zetten. Omdat dit medische hulpmiddel zo veelzijdig is, is het aan te raden om altijd een of meerdere rollen drukverband voorhanden te hebben.

Bij KS Medical Group je drukverband kopen

Huisartsenpraktijken en ziekenhuizen zullen altijd zorgen dat ze drukverband op voorraad hebben en ook bij mensen die fysiotherapeut zijn van beroep zal er altijd drukverband beschikbaar zijn. Toch is het ook verstandig om dit multifunctionele verband thuis of op de zaak voorhanden te hebben. Je hoeft maar een keer je knie te stoten of je enkel te verzwikken en het drukverband komt goed van pas. Bij KS Medical kun je drukverband kopen in verschillende uitvoeringen. Als je kiest voor zelfklevend verband, dan heb je geen fixatiemiddelen nodig om het verband te leggen. Ga je voor een drukverband dat niet kleeft? Dan is het aan te raden om ook te zorgen dat je voldoende kleefpleisters bezit om een verband te kunnen vastzetten.

Drukverband online bestellen in onze webshop

Je kunt onze verschillende soorten drukverband online bestellen in onze webshop. Welk verband spreekt je het meest aan en past het best bij de verzorging die je wilt kunnen verlenen? Je kunt kiezen voor een drukverband dat je meerdere keren kunt wassen en dat dus meerdere malen gebruikt kan worden of je kunt gaan voor een steriel drukverband, zodat de kans op infecties bij open wonden wordt gereduceerd. Vergelijk de verbanden van DermaPlast, Lastodur en Pütter om tot een goede keuze te komen.