Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Drukverband

Van lichte drukverbanden tot krachtig drukverband met een rekbaarheid van wel 180%. De zwachtels hebben een duurzame rek en kunnen de druk op de betreffende plek goed verdelen. Bovendien zijn onze drukverbanden goed aan te passen in model nadat deze is aangebracht. Desalniettemin kenmerkt ons assortiment in drukverband zich in luchtdoorlatendheid, huidvriendelijk, slijtvast en prettige huidskleur variaties.

Compressietherapie met drukverbanden

Compressietherapie is het aanbrengen van tegendruk in het oedeemgebied door middel van zwachtelen of het dragen van een niet-elastisch verband. Door de aangebrachte externe druk neemt de spanning in de weefsels toe. Daardoor neemt de vochtuittreding uit die weefsels af en de opname van lymfe door de lymfecapillairen toe.

Ook worden de weefsels dichter bij elkaar gebracht waardoor de oppervlakkige en diepere lymfestelsels dichter bij elkaar komen te liggen. Dit verbetert de functie van het lymfestelsel in het oedeemgebied.

Drukverband, drukverbanden, drukverband kopen, drukverband online | Duurzaam & Huidvriendelijk ✅ | KS Medical Group

Er zijn 10 producten.

Item 1-9 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters

Drukverband ook met meer vochtigheid

Onze zinklijmzwachtel is een rekbaar verband zowel in lengte als in breedte. Dit drukverband is een variant met extra vochtigheid zonder plooivorming, huidvriendelijk materiaal en compressie. Tot slot droogt dit zinklijm drukverband snel.

Spelregels bij drukverband

Drukverbanden mag je nooit te strak aanleggen. Het bloed kan op de betreffende plek niet of niet meer goed doorstromen waardoor een stuwing kan ontstaan. Deze stuwing kan je herkennen aan het verschil van kleur met een lichaamsdeel dat niet behandeld is met drukverband. Wanneer een drukbandage al helemaal omgewikkeld zit op de betreffende plek, kan je deze bij te strak leggen eraf halen. Door de duurzame rek kan je zorgeloos opnieuw het drukverband juist aanbrengen zonder te veel druk uit te oefenen op hetgeen dat behandeld wordt.