Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Drukverband

Van lichte drukverbanden tot krachtig drukverband met een rekbaarheid van wel 180%. De zwachtels hebben een duurzame rek en kunnen de druk op de betreffende plek goed verdelen. Bovendien zijn onze drukverbanden goed aan te passen in model nadat deze is aangebracht. Desalniettemin kenmerkt ons assortiment in drukverband zich in luchtdoorlatendheid, huidvriendelijk, slijtvast en prettige huidskleur variaties.

Compressietherapie met drukverbanden

Compressietherapie is het aanbrengen van tegendruk in het oedeemgebied door middel van zwachtelen of het dragen van een niet-elastisch verband. Door de aangebrachte externe druk neemt de spanning in de weefsels toe. Daardoor neemt de vochtuittreding uit die weefsels af en de opname van lymfe door de lymfecapillairen toe.

Ook worden de weefsels dichter bij elkaar gebracht waardoor de oppervlakkige en diepere lymfestelsels dichter bij elkaar komen te liggen. Dit verbetert de functie van het lymfestelsel in het oedeemgebied.

Drukverband, drukverbanden, drukverband kopen, drukverband online | Rekbaar tot 180% ✅ | Duurzaam & Huidvriendelijk ✅ | KS Medical Group

Er zijn 10 producten.

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters

Varolast plus zinklijmzwachtel

Varolast Plus Zinklijmzwachtel

Prijs € 6,75
€ 7,36 incl. btw
Lastodur Strong...

Lastodur Strong steungevend/drukverband voor sterke compressie

Prijs € 6,95
€ 7,58 incl. btw
Hartmann Putter-Haft

Hartmann Putter-haft zwachtel voor zeer sterke compressie

Prijs € 8,05
€ 8,77 incl. btw
Rolta soft wattenrol 3m x 10cm 30 stuks

Hartmann Rolta Soft synthetische wattenrol

Prijs € 38,55
€ 42,02 incl. btw
PütterFlex bi-elastische korte rek zwachtel 5m x 8cm 10 stuks

Hartmann PütterFlex bi-elastische korte rek zwachtel

Prijs € 49,70
€ 54,17 incl. btw
Lastodur Soft...

Lastodur Soft steungevend/drukverband voor lichte compressie

Prijs € 6,15
€ 6,70 incl. btw
Putter verband met verbandklemmen

Hartmann Putter-Verband zwachtel met verbandklemmen

Prijs € 62,05
€ 67,63 incl. btw
Hartmann Idealast korte rek zwachtel

Idealast korte-rek-compressiezwachtel

Prijs € 1,35
€ 1,47 incl. btw

Drukverband ook met meer vochtigheid

Onze zinklijmzwachtel is een rekbaar verband zowel in lengte als in breedte. Dit drukverband is een variant met extra vochtigheid zonder plooivorming, huidvriendelijk materiaal en compressie. Tot slot droogt dit zinklijm drukverband snel.

Spelregels bij drukverband

Drukverbanden mag je nooit te strak aanleggen. Het bloed kan op de betreffende plek niet of niet meer goed doorstromen waardoor een stuwing kan ontstaan. Deze stuwing kan je herkennen aan het verschil van kleur met een lichaamsdeel dat niet behandeld is met drukverband. Wanneer een drukbandage al helemaal omgewikkeld zit op de betreffende plek, kan je deze bij te strak leggen eraf halen. Door de duurzame rek kan je zorgeloos opnieuw het drukverband juist aanbrengen zonder te veel druk uit te oefenen op hetgeen dat behandeld wordt.

De uiteenlopende toepassingen van drukverband

Een drukverband kan worden aangelegd om verschillende doelen te bereiken. Een van deze mogelijke doelen is het beperken van de bewegingen van een geblesseerd lichaamsdeel, om zo verdere schade te voorkomen en het herstel te bespoedigen. Ook kun je drukverband gebruiken om bloedingen te stoppen en om de veneuze circulatie te ondersteunen. Het behalen van de laatstgenoemde doelstelling kan vooral bij mensen die last hebben van lymfoedeem in de armen of mensen die te maken hebben met vochtophopingen in de benen. Drukverbanden kunnen eveneens worden gebruikt om blessures te voorkomen en om spalken vast te zetten. Omdat dit medische hulpmiddel zo veelzijdig is, is het aan te raden om altijd een of meerdere rollen drukverband te hebben.

Bij KS Medical Group je drukverband kopen

Huisartsenpraktijken en ziekenhuizen zullen altijd zorgen dat ze drukverband op voorraad hebben en ook bij fysiotherapeuten zal er altijd drukverband beschikbaar zijn. Toch is het verstandig om dit multifunctionele verband thuis of op de zaak voorhanden te hebben. Je hoeft maar een keer je knie te stoten of je enkel te verzwikken en het drukverband komt goed van pas. Bij KS Medical kun je drukverband kopen in verschillende uitvoeringen. Als je kiest voor zelfklevend verband, dan heb je geen fixatiemiddelen nodig om het verband te leggen. Ga je voor een drukverband dat niet kleeft? Dan is het aan te raden om ook te zorgen dat je voldoende kleefpleisters bezit om een verband te kunnen vastzetten.

Drukverband online bestellen in onze webshop

Je kunt onze verschillende soorten drukverband online bestellen in de webshop. Welk verband spreekt je het meest aan en past het best bij de verzorging die je wilt kunnen verlenen? Je kunt kiezen voor een drukverband dat meerdere keren gewassen kan worden en dat dus meerdere malen gebruikt kan worden. Je kunt ook gaan voor een steriel drukverband, zodat de kans op infecties bij open wonden wordt gereduceerd. Vergelijk de verbanden van DermaPlast, Lastodur en Pütter om tot een goede keuze te komen.

Drukverband kopen

Drukverband kopen kan je bij KS Medical Group tot een rekbaarheid van wel 180%. De zwachtels hebben een duurzame rek en kunnen de druk goed verdelen op de te behandelen plek. Drukverbanden in ons assortiment kenmerken zich aan huidvriendelijk, slijtvast, huidkleurig en luchtdoorlatend materiaal.

Compressieverband met 180% elasticiteit

De Lastodur Strong is een verband met een lange rek. Deze ruime rekbaarheid kan gebruikt worden om de mate van druk te regelen. Daarbij blijft deze zwachtel wel luchtdoorlatend. Bovendien is dit drukverband zeer huidvriendelijk door het gebruik van natuurlijke vezels. Ook is deze zwachtel bijzonder stevig en ,door het stevige materiaal, slijtvast.

De lengte van dit verband is normaliter 2,5m. Maar als deze uitgerekt wordt kan zij, met haar grote rekbaarheid, wel 7 meter lang worden. Tot slot wordt dit drukverband besteld om in het kader van trombose te gebruiken. Daarnaast wordt de Lastodur Strong ook ter ondersteuning, als sportverband, en bijvoorbeeld als drukverband voor je hamstring gebruikt.

Bij een gewenste lichtere compressie is de Lastodur Soft aan te raden als ondersteunend drukverband voor het bewegingsapparaat.

Drukverband voor minimale vernauwing

Het kompres van Varolast beschikt ook over de gewenste rekbaarheid van een drukverband. Maar deze is, naast de rekbaarheid, ook nauwkeurig. En zonder dat er plooien gevormd worden is deze zwachtel goed aan te leggen. Net als andere drukverbanden is dit kompres van Varolast ook huidvriendelijk.

De elasticiteit van deze zwachtel ligt rond de 65%. Door de fijne structuur is het verband goed te buigen naar de gewenste manier van aanleggen. Anders dan andere drukverbanden in ons assortiment beschikt dit verband over een zinkpasta die een constante druk verzorgt tijdens het omwikkelen met oog op minimale vernauwing.

Drukverband kopen zoals deze van Verolast is te adviseren wanneer er behoefte is aan een snelle afname van volhardend oedeem; vocht dat zich vormt op plekken waar normaliter geen of weinig vocht zit, zoals bij je enkel of elleboog. Maar voor de behandeling van een ontstoken ader (flebitis), trombose of ondersteunend verband is dit zinkslijmzwachtel ook zeer geschikt.

Compressiezwachtel van 100% katoen

Drukverbanden met een wat sterkere compressie vind je hier, bij de Hartmann Putter-Haft. Dit verband heeft wel een hoge werkdruk, maar ook een lage rustdruk. Zo kan deze goed gebruikt worden wanneer mensen een meer sedentaire levensstijl hebben.

Het huidkleurige drukverband van Hartmann Putter-Haft hecht aan zichzelf en niet aan de huid, haren of kleding. De structuur van het verband zorgt dat deze niet afzakt, maar goed blijft zitten op de gewenste plek. Ook is deze zwachtel luchtdoorlatend.

In gebruik kan het verband te lang zijn voor de behandeling. Daarvoor kan je het kompres knippen naar de gewenste maat zonder dat de randen hierdoor gaan rafelen. Net als bij velen andere drukverbanden in ons assortiment is het gebruikelijk om het verband voor het slapen gaan te verwijderen en in de ochtend opnieuw aan te brengen.

Tot slot is het verstandig bij dunnere benen watten te gebruiken om de minimale dikte te bereiken, voor het beste resultaat. Deze watten zijn tevens hier verkrijgbaar.

Hartmann Putter-Haft wordt gebruikt als drukverband bij: veneus oedeem, ondersteuning bij amputaties, gewrichts- en spierletsel en als sportbandage.

Bijzonder dun drukverband

Drukverband bestellen voor een sterke compressie? Ook de Putterflex Duo is een sterk compressieverband voor de behandeling na varices, bij acuut of chronisch (stuwings)oedeem en bij ulcus crurisen thrombophlebitis.

De dubbel verpakte Putterflex Duo is een bijzonder dun zwachtel met een rekbaarheid van om en nabij 90%. Ook bij aanhoudende compressie voert deze zwachtel een lage rustdruk en een hoge werkdruk uit. Bovendien is dit verband niet alleen in de lengte rekbaar, maar ook in de breedte. Daarom is dit compressieverband eenvoudig en comfortabel aan te leggen. Net als de andere variant van Putter is dit verband wasbaar (aan de hand van het wasvoorschrift) en sterilliseerbaar onder 134 graden stoom.

Tot slot is de Putterflex ook in een enkele verpakking verkrijgbaar met oog op de behandeling na varices, acuut of chronisch stuwingsoedeem en ulcus crurisen thrombophlebitis.

Compressieverband met klemmen

Drukverband bestellen ten behoeve van de behandeling van veneuze beenulcera, lymfoedeem of chronische veneuze stase? De Putter-verband beschikt over de juiste hoge werkdruk met een rek van om en nabij 90%. Ook wanneer het verband voor een langere duur wordt gebruikt zal de compressie aanhouden. Doordat het materiaal beschikt over 100% katoen is het luchtdoorlatend en vriendelijk voor de huid.

Drukverband met permanente elasticiteit

Idealast is een drukverband met een korte rek en zonder verbandklemmen. Daarnaast beschikt dit verband over overeenkomstige eigenschappen als het Putter-verband met klemmen. Maar waar het Putter-verband eens zijn elasticiteit gaat verliezen, zal het compressieverband van Idealast dit niet doen. Want Idealast drukverband blijft permanent elastisch.

Idealast kan een hoge werkdruk bieden en een lage rustdruk dat ten goede komt voor mensen die voornamelijk zitten op een dag. Ook hier wordt aangeraden bij dunne benen eerst het been in te zwachtelen, met onze wattenrol, om de dikte te bereiken voor het beste resultaat.

Tot slot is het verband van Idealast wit van kleur en bestaat voor 69% uit katoen en 31% uit polyamide en heeft een elasticiteit van 80%. Drukverband zoals Idealast wordt veelal gebruikt als sportbandage en bij de vervolgbehandeling van veneuze.