Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Digitale weegschalen

De digitale weegschaal van Omron kan meer dan alleen maar het lichaamsgewicht meten. Deze heeft in vergelijking met andere digitale weegschalen een ruim geheugen voor de lichaamsgegevens van 4 personen, bijvoorbeeld een heel gezin.

 

De weegschaal meet het lichaamsgewicht en daarnaast kan hij ook het lichaamsvet meten bij mensen met een minimumleeftijd van 7 jaar.

 

Digitale weegtoestellen met vetmeting

De Omron BF511 digitale personenweegschaal meet het percentage aan lichaamsvet met inachtneming van lengte en gewicht van het lichaam. Aan de hand van acht meetpunten zal deze digitale weegschaal de berekening uitvoeren.

 

Bewustheid van het eigen lichaamsvet is cruciaal om ernstige gezondheidsklachten of zelfs hart- en vaatziektes te voorkomen. In het verlengde van de vetpercentage meting zijn deze digitale weegschalen capabel om het BMI van je lichamen te berekenen.

 

Een BMI onder de 18,5 is ondergewicht en een BMI tussen de 18,5 en 24,9 duidt op een gezond gewicht. Dit zijn de gemiddelde waardes die ook deze digitale weegschalen hanteren.

 

Hieronder treft u weegschalen met vetpercentage meter, ook wel Body Composition Monitor genoemd,  aan bij KS Medical Group. Een kwalitatief assortiment met een moderne digitale weegschaal met vetmeting voor een compleet inzicht en diagnose. Nauwkeurig en klinisch bewezen metingen van gewicht en vetpercentage. 

Lees hier meer over digitale weegtoestellen

Digitale weegschalen | KS Medical Group | Omron weegschaal | Slimme weegschaal, slimme personenweegschaal, slimme weegschalen

Actieve filters

Personenweegschaal Omron HN289

Personenweegschaal Omron HN289 Zwart

Prijs € 32,99
€ 32,99 incl. btw

Digitale schalen met botmassameting

De weegschalen geven naast vele andere metingen ook de massa aan van het bot. Dit bestaat uit botmineraalniveaus, calcium en andere soorten mineralen.

 

Bewegen en mede daardoor ontwikkeling van spierweefsel, draagt bij aan een sterker en gezonder bot. Een gezonde botmassa ontstaat bij een gezonde voedingsinname en voldoende momenten waarin u beweegt.

 

 

Wegen met waarden van de botmassa

Met welke waarden houdt de digitale weegschaal dan rekening? Vrouwen moeten rekening houden met waarden van 1,95kg botmassa wanneer zij minder dan 50kg weegt en tussen de 50 kg en de 75kg een botmassa van 2,4kg. Weegt de persoon op de digitale weegschaal meer dan 75kg, dan is de juiste waarde 2,95kg botmassa.

 

Daarentegen hebben mannen aanzienlijk andere waarden tijdens het wegen. Minder dan 65 kg wegen? Dan is een waarde van 2,66kg botmassa de richtlijn. Tussen de 65kg en 96kg is de richtlijn 3,29kg botmassa en wanneer de persoon meer weegt dan is dit 3,69kg.

 


Omron weegschaal meet ook visceraal vet

Het gevaarlijkste vet is het vet dat zich verzamelt rondom organen. Dit vet wordt visceraal vet genoemd en de digitale weegschaal van Omron kan dit ook meten tijdens de weging.

 

Heeft u een gezond gewicht? Ook dan kan visceraal vet tot last zijn. Een hoog vetpercentage duidt vaak op een grote maag. Wanneer er sprake is van gezond gewicht, kan er toch een hoog percentage visceraal vet gemeten worden door de digitale weegschaal.

 

Weegschalen compleet uitgerust met BRM meter

Het BRM vindt haar definitie in de ruststofwisseling, oftewel het basaal rust metabolisme. Deze stofwisseling uit zich in de calorieën die het lichaam nodig heeft om in de rusttoestand alle functies van het lichaam uit te kunnen blijven voeren.

 

Bovendien is meer dan de helft van alles wat je eet, brandstof voor deze stofwisseling in rust. De hele dag niets uitvoeren met het lichaam komt bijna niet voor, we slapen niet de hele dag bijvoorbeeld. Daarom is voldoende voeding inname belangrijk om ook naast het BRM voldoende brandstof in te nemen.