Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Cohesieve verband

Cohesief verband gebruiken als steunverband

Het cohesieve verband van Hartmann is een zelfklevend verband dat je kunt aanleggen bij verdraaiingen, verstuikingen en kneuzingen van een gewricht of gewrichtsband. Cohesief verband heeft het vermogen om aan zichzelf te hechten, maar zal daarbij niet vast blijven plakken aan lichaamsbeharing of de huid. Zo kun je het verband vastzetten om het gewonde lichaamsdeel zonder pleisters of andere hechtmaterialen te gebruiken. Onze Pütter-Haft is luchtdoorlatend en daardoor zal de huid niet verweken of kapotgaan doordat eventueel vocht onder het verband niet weg kan. Het cohesieve rekverband is vrij van latex en is niet steriel. Je kunt het verband steriliseren door dit op 134°C te autoclaveren. De breedte van onze cohesieve steunverbanden loopt uiteen van 6 cm tot 20 cm, zodat er voor de verschillende lichaamsdelen een passend formaat beschikbaar is.

Actieve filters

Hartmann Putter-Haft

Hartmann Putter-haft zwachtel voor zeer sterke compressie

Prijs € 8,05
€ 8,77 incl. btw

Cohesief verband kopen om als wonddrukverband te gebruiken

Je kunt ook cohesief verband kopen om als wonddrukverband te gebruiken. Voordat je het verband om de open wond aanlegt, dien je een wondverband aan te leggen dat niet aan de wond zal verkleven. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de verbanden van Cosmopor, Zetuvit of RespoSorb gebruiken die eveneens in onze webwinkel verkrijgbaar zijn. Zorg dat je het verband bij het aanleggen enigszins aantrekt, maar let hierbij op dat het windsel niet té strak om het lichaam komt te zitten om afknellen te voorkomen. Een te strak aangelegd verband kun je onder andere herkennen aan verkleuringen van uitstekende lichaamsdelen, zoals de tenen of de vingers, tintelingen in het verbonden lichaamsdeel en aan het toenemen van de pijnklachten. Het verband laat geen lijmresten achter en is eenvoudig en pijnvrij weer te verwijderen.

Cohesief verband online bestellen bij KS Medical Group

Voor het aanleggen van cohesief verband als steunverband heb je geen verdere materialen nodig om je kneuzing te behandelen. Het op voorraad hebben van dit ondersteuningsmiddel thuis en op het werk is verstandig, omdat een verstuiking nu eenmaal al kan ontstaan door een verkeerde stap te zetten, maar het is ook raadzaam om een rol mee te nemen op vakantie. Zeker wanneer je een wat actievere vakantie gepland hebt, waarin bijvoorbeeld veel gewandeld zal worden, kan cohesief verband meenemen uit voorzorg je veel ellende besparen. Je kunt cohesief verband online bestellen bij KS Medical Group en ook andere artikelen die eigenlijk niet mogen ontbreken in je first aid kit kun je bij ons aankopen. Is je totale bestelwaarde €99,- of hoger? Dan betaal je geen kosten voor de verzending van je pakket.