Totaal (excl. BTW): € 0,00

Audiometer kopen

Een audiometer wordt inderdaad gebruikt voor het meten van audio. In dit geval is dat de audio die het oor kan ontvangen. Gehoortesten worden uitgevoerd met zo’n audiometer waar deze bijvoorbeeld terugkomt tijdens de productie van een audiogram.

Wanneer je een audiometer koopt lijkt het net alsof je een koptelefoon hebt aangeschaft. Audiometers bestaan namelijk vaak uit een attribuut die verbonden is aan een koptelefoon.

 

 

Audiometers kopen voor screeningsaudiometrie

Om screeningsaudiometrie uit te voeren heb je een audiometer nodig. Om er snel achter te komen of er mogelijk iets mis is met het gehoor of om vast te stellen dat dit niet zo is, is het kopen van een audiometer zeer handig. Wanneer je een audiometer koopt is het belangrijk deze te gebruiken in een stille ruimte zodat de screening juist plaats kan vinden.

Audiometer kopen? | KS Medical Group | Medische groothandel

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Audiometer kopen in verschillende vormen en maten

Audiometers zijn er in verschillende vormen en maten, maar ook in soorten. Toonaudiometrie vereist ook een audiometer. Maar dit is een audiometer met een hoofdtelefoon en een apparaat met een knop waar je op kunt drukken, zonder een computer. Bij toonaudiometrie druk je op de knop wanneer je iets kunt horen van de test. Afwisselende frequenties maken de meting mogelijk om de gehoordrempel te kunnen bepalen met de audiometer.

 

Audiomeetinstrumenten voor spraak 

Spraakaudiometrie is een andere manier van de meting. Ook is deze audiometer voorzien van een hoofdtelefoon. Hierin is de audio in de meting voorzien van spraak en hoor je tijdens de test een paar woorden. Vervolgens moeten de woorden herhaald kunnen worden om het gehoor goed te kunnen testen.

Wanneer je een audiometer koopt voor spraakaudiometrie, is dit vooral bedoeld voor het testen van de verstaanbaarheid van de gesproken woorden door het apparaat. 

 

 

Audiometers aanschaffen voor slechthorendheid

Er zijn miljoenen mensen die lijden aan slechthorendheid. Niet alleen ouderen hebben last van slechthorendheid. Een audiometer kopen is zelfs voor ongeveer 3% van de bevolking van 12 jaar en ouder een optie. Moeite hebben met het voeren van een gesprek kan ook al snel duiden op slechthorendheid.