Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Audiometer

Om screeningsaudiometrie uit te voeren heb je een audiometer nodig. Met de aanschaf van een audiometer is de eenvoud in huis om eenvoudig en accuraat de kwaliteit van het gehoor te meten.

Audiometers in ons assortiment variëren van tafelmodellen tot modellen in handformaat zoals de Auditest. Bovendien is de Auditest een audiometer die ook gebruikt wordt in KNO klinieken en in audiometrie centra. Ook is deze Auditest zeer geschikt om thuis te gebruiken.

Ontdek onze audiometers met een instelbaar geluidsniveau van -10 dB tot 100dB in kleine stappen van 5dB. Bij aanschaf van een audiometer worden alle afgebeelde attributen meegeleverd.

Audiometers koop je bij KS Medical Group met 3 jaar fabrieksgarantie.

Audiometrie, audiometer, audiometer kopen | KS Medical Group | Medische groothandel

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Audiometer kopen in verschillende vormen en maten

Audiometers zijn er in verschillende vormen en maten, maar ook in soorten. Toonaudiometrie vereist ook een audiometer. Maar dit is een audiometer met een hoofdtelefoon en een apparaat met een knop waar je op kunt drukken, zonder een computer. Bij toonaudiometrie druk je op de knop wanneer je iets kunt horen van de test. Afwisselende frequenties maken de meting mogelijk om de gehoordrempel te kunnen bepalen met de audiometer.

Audiomeetinstrumenten voor spraak 

Spraakaudiometrie is een andere manier van de meting. Ook is deze audiometer voorzien van een hoofdtelefoon. Hierin is de audio in de meting voorzien van spraak en hoor je tijdens de test een paar woorden. Vervolgens moeten de woorden herhaald kunnen worden om het gehoor goed te kunnen testen.

Wanneer je een audiometer koopt voor spraakaudiometrie, is dit vooral bedoeld voor het testen van de verstaanbaarheid van de gesproken woorden door het apparaat. 

Audiometers aanschaffen voor slechthorendheid

Er zijn miljoenen mensen die lijden aan slechthorendheid. Niet alleen ouderen hebben last van slechthorendheid. Een audiometer kopen is zelfs voor ongeveer 3% van de bevolking van 12 jaar en ouder een optie. Moeite hebben met het voeren van een gesprek kan ook al snel duiden op slechthorendheid.