Totaal (excl. BTW): € 0,00
loading spinner

Alginaten

Wat zijn alginaten?

Alginaat is een organische verbinding dat wordt gewonnen uit kelp. Kelp is een bruinachtig zeewier dat wordt gevonden in de koudere kustwateren. Algin is het actieve bestanddeel in alginaten en is in staat om 200 tot 300 keer zijn eigen gewicht in vocht op te nemen. Dit maakt dat alginaten uitermate geschikt zijn om toe te passen bij de verzorging van wonden die vocht afscheiden. Een ander voordeel van een alginaat is dat dit een stevige gelachtige substantie vormt op het moment dat de verbinding in contact komt met wondvocht. Hierdoor ontstaat een vochtig milieu dat bevorderend is voor de genezing van de wond. Alginaat in wondzorgproducten maken dat de micro-organismen en de dode weefselresten zullen worden geabsorbeerd.

Actieve filters

De soorten alginaten producten

Alginaten kennen diverse toepassingen en worden gebruikt in uiteenlopende productsoorten. Zo wordt dit polymeer onder andere gebruikt bij het maken van gebitsafdrukken in de tandheelkunde, in de voedingsmiddelenbranche wordt alginaat gebruikt als bindingsmiddel, maar ook in de prothetiek komen alginaten producten voor. Wij verkopen alginaten in onze wondbedekkende kompressen en ons zelfklevende wondverband. Door de gelvorming bij het contact van deze producten met wondvocht, krijgt het exsudaat geen kans om de wondgrenzen te overschrijden. Dit voorkomt dat de huid rondom de wond wordt beschadigd en het genezingsproces onbedoeld wordt verstoord.

Alginaten artikelen bestellen bij KS Medical Group

Je kunt je alginaten artikelen in onze webshop bestellen tegen gunstige tarieven. Doordat wij onze prijzen zo laag mogelijk houden, geven wij zowel professionele zorgmedewerkers als particulieren de kans om voordelig hun medische benodigdheden te bestellen. Waar onze Sorbalgon steriele calciumalginaat kompressen ideaal zijn in de professionele patiëntenverzorging, zijn de Hydrofilm zelfklevende transparante wondverbanden prima te gebruiken als particulier. De zelfklevende alginaten wondverbanden zijn eenvoudig in gebruik, zijn waterbestendig en door de transparantie kun je het verloop van de genezing nauwlettend in de gaten houden. Bestel jouw alginaten artikelen in onze webshop en geef wonden geen kans om te contamineren.